oct. 15, 2013
Centre Andorra Sostenible

3r Fòrum d’Escoles Verdes

forum2013

Que bé que ens ho vam passar, al 3r Fòrum d’Escoles Verdes! Sabeu quantes persones hi vam participar, el passat dijous 6 de juny? Doncs prop de 190!

Des de primera hora la Comissió Escola Verda de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp s’ho va pencar moltíssim. Ens van donar la benvinguda amb un fotocall molt divertit, ens van donar una etiqueta amb un nom misteriós i ens van encarregar una missió: buscar la nostra parella!

Quan tots vam ser a la sala d’actes, van començar les presentacions dels projectes de cada centre. Els alumnes de l’Escola Andorrana de Maternal i Primera Ensenyança de Sant Julià de Lòria van ser els primers a intervenir: ens van explicar el seu projecte 15+15 i les accions mediambientals que practiquen cada dia, que van des de l’ecoeficiència en l’ús de l’aigua i l’energia fins al compostatge. Després, l’Escola Andorrana de Maternal i Primera Ensenyança d’Andorra la Vella ens va presentar el seu projecte de reciclatge de pa, i més tard els alumnes de l’Escola Andorrana de Maternal i Primera Ensenyança d’Encamp ens van ensenyar, a partir d’un vídeo, com elaborar bosses reutilitzables amb samarretes (molt creatiu!).

Després va ser el torn dels més grans; els alumnes de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Ordino van fer una presentació en PowerPoint de tots els seus projectes (treballs temàtics sobre l’aigua, sobre la Setmana de la Prevenció de Residus, de coneixement del medi i la biodiversitat de la parròquia, etc.), i el mateix van fer els alumnes de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança de Santa Coloma, que també van arrodonir la seva intervenció amb una actuació teatral sobre el reciclatge d’envasos (Envàs, on vaaaaaaaaaaaaaaaaas? Us sona?).

A mig matí vam fer un esmorzar ben sostenible: una bona botifarrada amb pa amb tomàquet i sucs ecològics, i tot servit amb la vaixella reutilitzable del Centre Andorra Sostenible (sense residus!).

Després de l’esmorzar, segona tongada de presentacions, amb les intervencions de les escoles que enguany han aconseguit ser Escola Verda: l’Aula Taller de la Massana, que ens va presentar un vídeo sobre conscienciació ecològica i les activitats que han fet durant el curs, i l’Escola Espanyola d’Encamp, que ens va presentar el seu projecte de disfresses amb material reutilitzat amb desfilada de models inclosa! També hi va participar el Col·legi Janer, que el curs vinent serà Escola Verda, amb un vídeo sobre les activitats de batudes al bosc i recollida selectiva que habitualment fan al centre.

La jornada es va tancar amb una visita a les instal·lacions ambientals de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp, guiada pels alumnes de la Comissió Escola Verda del centre, i una foto final conjunta al pati, aixecant al cel un mosaic amb el regal del Fòrum: un bocanroll per reduir els residus d’embolicar l’entrepà.

Gràcies a tots i totes per participar en el Fòrum! Que tingueu molt bon estiu i fins al curs vinent! No us oblideu de seguir-nos a través de les nostres xarxes socials.

Comments are closed.