set. 11, 2017
Centre Andorra Sostenible

Arrenca el curs escolar 2017-2018

Ja s’han acabat les vacances d’estiu i ara toca posar-se a la feina amb un nou curs escolar, el 2017-2018, que serà el novè del projecte Escola Verda.

Un any més, des del Centre Andorra Sostenible continuarem dinamitzant aquest i altres projectes i activitats d’educació ambiental amb les escoles, vetllant per l’ambientalització dels centres educatius i celebrant amb els infants i joves les fites més assenyalades del calendari internacional de la sostenibilitat.

I com cada inici de curs, el CAS posa a disposició dels docents una sèrie de materials i recursos d’educació ambiental que els poden ser d’interès a l’hora de desenvolupar activitats durant tot el curs en diversos àmbits de la sostenibilitat. Aquests són alguns dels recursos que es poden consultar en línia:

  • Guia de recursos d’educació per a la sostenibilitat. Desena edició d’aquesta guia, que té per objectiu donar a conèixer les activitats i els recursos educatius en matèria de sostenibilitat que estan a disposició dels centres d’ensenyament d’Andorra.
  • Calendari escolar 2017-2018. Cinquena edició d’aquesta eina que facilitarà als docents la tasca de programació del curs i alhora els informa de les dates assenyalades del calendari ambiental internacional (dies mundials o altres dates d’interès sobre temes de sostenibilitat) i de les activitats i recursos pedagògics temàtics que el Centre Andorra Sostenible proposa per celebrar-les.
  • Catàleg de recursos educatius del Centre Andorra Sostenible. Curs 2017-2018. Recursos i materials pedagògics del CAS adreçats a la comunitat educativa. Alguns s’ofereixen tant amb l’assistència d’un servei d’educadors del Centre com en préstec, per tal que siguin els mateixos docents qui els posin en pràctica. Tots els recursos són gratuïts i s’han de reservar prèviament, per telèfon, correu electrònic, a través del web www.sostenibilitat.ad o presencialment a la seu del CAS.
  • Recursos pedagògics recomanats per al curs 2017-2018. Dossier ple de propostes, idees i recursos educatius que poden ser de molta utilitat als docents a l’hora de dissenyar i planificar activitats d’educació ambiental als centres escolars. Aquest nou document interactiu (fent clic al logo d’Andorra Sostenible tornareu a la pàgina d’índex) vol aglutinar, com ja es va fer el curs passat, un ampli ventall de propostes educatives per tractar diferents temes relacionats amb la sostenibilitat (mobilitat i canvi climàtic, residus, aigua, soroll, biodiversitat, energia). També es poden consultar els dossiers pedagògics de cursos anteriors en l’apartat de publicacions del web www.sostenibilitat.ad.
  • Nova monografia Escola Verda: «El soroll a l’escola». Cinquena entrega d’aquestes monografies, que en aquesta ocasió s’ha pensat com una eina sintètica i orientativa destinada a treballar la qüestió del soroll als centres educatius. Inclou elements de discussió sobre què s’entén per una escola sorollosa, una bateria de consells i bones pràctiques per reduir el soroll als centres educatius, i una llista de projectes i recursos pedagògics per treballar aquesta temàtica.

Esperem que totes aquestes propostes us puguin ser d’utilitat. No dubteu a contactar amb nosaltres en cas que tingueu dubtes o inquietuds sobre aquestes o altres activitats en educació ambiental.

Que tingueu un bon curs 2017-2018!

Comments are closed.