set. 9, 2015
Centre Andorra Sostenible

Benvinguts a un nou curs!

noucurs

Avui dimecres 9 de setembre arrenca el nou curs escolar 2015-2016 i ho fa amb moltes il·lusions, moltes sorpreses i moltes fites per endavant. Ja som 16 Escoles Verdes al país que apleguen més de 5.000 alumnes i mestres, quasi el 50% de la comunitat educativa del Principat; hem celebrat que el programa Escola Verda ha fet 5 anys i a més hem pogut gaudir de moltes i excel·lents activitats i projectes portats a terme pels centres, però, nois i noies, encara ens queda molta feina per fer!

I és que aquest nou curs serà molt important per millorar l’ambientalització de les escoles, treballar les bones pràctiques ambientals a l’aula i a casa, fer més responsable el nostre consum evitant el malbaratament de recursos i apostant per la prevenció de residus, conèixer més i millor la nostra biodiversitat i patrimoni natural i, sobretot, implicar tota la comunitat educativa (alumnes, mestres, famílies, personal no docent) a fer que el nostre dia a dia sigui més sostenible; i, per descomptat, explicar-ho a tothom i que coneguin la bona feina de les Escoles Verdes!

Per mirar de dinamitzar i facilitar aquesta feina, des del Centre Andorra Sostenible posem a disposició de tots els mestres que ho vulguin una sèrie de recursos pedagògics que us poden ser de molta utilitat. En destaquem els següents:

  • 8a edició de la Guia de recursos d’educació per a la sostenibilitat. Un any més, en aquesta publicació digital disponible en aquest enllaç trobareu el catàleg de totes les activitats i els recursos educatius en matèria de sostenibilitat d’un gran nombre d’entitats i col·lectius del país que estan a disposició dels centres d’ensenyament d’Andorra.
  • Calendari escolar 2015-2016. Eina per planificar el curs que us mantindrà informats de quines són les dates assenyalades en el calendari de la sostenibilitat (dies mundials o altres dates d’interès) i les temàtiques ambientals destacades en cada ocasió.
  • Catàleg de recursos educatius del Centre Andorra Sostenible per al curs 2015-2016. Llistat i descripció de les activitats de l’oferta educativa permanent del Centre (tallers amb educadors, recursos en préstec, etc.) disponibles durant aquest curs. Tots els recursos són gratuïts i s’han de reservar prèviament, per telèfon, correu electrònic, a través del web www.sostenibilitat.ad o presencialment a la seu del CAS.
  • Nova monografia Escola Verda: Sala de mestres sostenible. Qui deia que totes les activitats són per als alumnes? Doncs en aquesta nova publicació trobareu un bon grapat d’idees i iniciatives per millorar l’ambientalització dels espais educatius i algunes accions reservades per als docents en el seu dia a dia de l’escola.

A més a més, des del Centre Andorra Sostenible també us proposem una sèrie de recursos per treballar aspectes relacionats amb la qualitat de l’aire i la mobilitat sostenible amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura (del 16 al 22 de setembre). Els podeu consultar i descarregar seguint aquest enllaç.

 Com veieu, disposeu de moltes propostes i molt interessants per iniciar el nou curs. Només ens queda desitjar-vos que tingueu un bon curs escolar 2015-2016 i animar-vos a contactar amb nosaltres per qualsevol dubte, consulta o iniciativa ambiental que vulgueu resoldre. Endavant!

Comments are closed.