març 26, 2015
Centre Andorra Sostenible

El 9è Fòrum dels joves de la UNESCO i la sostenibilitat

youth

En el marc del tema general “Joves ciutadans del món per un planeta sostenible” tindrà lloc el 9è Fòrum dels joves de la UNESCO del 26 al 28 d’octubre del 2015 a la seu de la UNESCO a París. Aquesta trobada vol examinar de quina manera els joves, com a ciutadans del món, poden contribuir a construir un planeta sostenible des del nivell global fins a nivell local.

El Fòrum de la Joventut serà, doncs, una bona oportunitat per discutir com els canvis polítics, econòmics, socials i ambientals actuals afecten als joves i el seu desenvolupament. En particular, entre el conjunt de temàtiques a tractar, la trobada incorporarà una part important dedicada a discussions sobre el canvi climàtic i el compromís dels joves per construir la sostenibilitat. Més concretament, es centrarà en les formes en què el canvi climàtic interactua amb el desenvolupament dels joves, especialment les seves conseqüències ambientals, socials i econòmiques com l’accés a l’aigua, als aliments, a l’educació, a l’habitatge o a l’ocupació i fenòmens com l’immigració.

Els diferents temes seran tractats des de múltiples perspectives: des de la discussió política als debats orientats a l’acció; des de la sensibilització i l’intercanvi d’informació per a la creació de xarxes a la capacitat de desenvolupament, entre d’altres.

En aquest sentit, la primera etapa dels preparatius d’aquest Fòrum és definir el programa temàtic. Per aquest motiu, UNESCO ha plantejat un procés participatiu obert a tots els joves menors de 35 anys en el qual poder opinar i contribuir a definir els temes d’interès a tractar en el Fòrum. Per participar, només cal contestar un senzill qüestionari electrònic que trobareu a l’enllaç:

https://fr.surveymonkey.com/s/9UYFthemes

Animeu-vos a participar!

Comments are closed.