nov. 21, 2016
Centre Andorra Sostenible

El projecte «Va triat» de l’EASE de Santa Coloma es renova

easesc

Aquest dilluns 21 de novembre, i com un acte més de la Setmana europea de la prevenció de residus, s’ha fet a l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança de Santa Coloma una activitat dedicada a la sensibilització envers el malbaratament alimentari a l’escola.
L’activitat, portada a terme pels educadors del Centre Andorra Sostenible i en la qual han participat 20 voluntaris, ha consistit en un estudi dels patrons de comportament d’alumnes i professors al menjador escolar, i en una anàlisi de la producció de residus a l’hora dels àpats. D’una banda s’ha volgut observar i analitzar de quina manera es fa ús del menjador i dels hàbits dels comensals a l’hora d’organitzar-se i dinar a l’escola; d’altra banda, s’ha volgut caracteritzar i quantificar quines fraccions de residus es produeixen: orgànica, envasos, etc. Per fer-ho, s’ha destriat i pesat el conjunt de les escombraries produïdes durant el dinar d’aquest dia.
Un cop feta aquesta primera anàlisi, les següents activitats que es faran durant el curs 2016-2017 seran analitzar les dades obtingudes i debatre sobre la gestió dels recursos i la producció de residus per tal de buscar alternatives que permetin millorar la prevenció de residus al menjador de l’escola, principalment evitar el malbaratament alimentari.
L’activitat s’emmarca dins del projecte «Va triat», una iniciativa de gestió sostenible dels residus a l’EASE de Santa Coloma que ja té sis anys de vida. És una de les activitats amb més trajectòria dins del projecte Escola Verda que la comissió del centre, amb el pas del temps, ha volgut actualitzar-la i donar-li un nou impuls.

Comments are closed.