nov. 22, 2017
Centre Andorra Sostenible

Embolcalls d’entrepà reutilitzables en la 6a Jornada escola verda

Un any més, amb motiu de la Setmana europea de la prevenció de residus, el Centre Andorra Sostenible ha organitzat una jornada de tallers amb una de les escoles que formen part del projecte Escola Verda. Enguany, el centre triat ha estat el col·legi Sant Ermengol, nova escola verda aquest curs 2017-2018, i l’activitat escollida ha estat l’elaboració d’embolcalls d’entrepà reutilitzables, els coneguts com a Boc’n rolls. No en va aquest centre ha començat el seu projecte d’escola verda centrat en la prevenció de residus d’envàs i consumibles d’un sol ús als esmorzars, a les festes i celebracions de l’escola i també a les excursions.

Així doncs, els alumnes de 5è i 6è de l’escola han treballat conjuntament la confecció d’aquests embolcalls que substitueixen els consumibles d’un sol ús com el paper d’alumini o el plàstic film. Han retallat i cosit les peces de plàstic i roba que formen el rectangle del Boc’n roll i després hi han afegit la tira adhesiva que serveix de tancament. Un embolcall fet manualment i que es pot reutilitzar tantes vegades com es vulgui!

En acabar el taller, els alumnes han fet un esmorzar residu zero, amb entrepans i sucs ecològics servits amb la vaixella reutilitzable del Centre, i més tard han recollit el seu regal de participació al taller. I és que a més del Boc’n roll fet per ells, s’han emportat una cantimplora escola verda de regal, per prevenir també el consum d’aigua embotellada. Tot en una!

Si voleu aprendre a fer un embolcall d’entrepà reutilitzable, podeu veure aquest tutorial:

Comments are closed.