febr. 25, 2016
Centre Andorra Sostenible

Esmorzar sostenible a la sala de professors

institutDes de l’any passat, l’Escola Andorrana de Batxillerat ha entrat en un procés de millora en molts aspectes ambientals i ecològics. Per aquest motiu, l’esmorzar tradicional es modificarà d’acord amb els canvis promoguts per la comissió Escola verda.

En el marc del pla d’acció 2015-2016, i amb l’objectiu de reduir notablement la producció de residus a l’escola, la comissió impulsa un nou comportament a la sala de professors. Per aquest motiu, abans de les vacances de Carnaval es va organitzar un esmorzar sostenible i saludable que servia, alhora, per incentivar els membres de l’equip educatiu del centre a emprendre un nou camí. Tot el material utilitzat era 100% reciclable i els productes eren ecològics i provinents del comerç just. Al final de l’activitat, de caràcter festiu, es van repartir uns gots personalitzats i reutilitzables a fi d’eliminar completament el tradicional got de plàstic d’ús únic.

Durant el mes de desembre, l’equip de professors ja va rebre una nova cafetera que, a més de repartir begudes de gran qualitat, incloïa l’opció «sense got».

Cal afegir que, durant el curs passat, es va començar un treball a llarg termini per contenir la despesa de paper –que en un centre escolar com el nostre és molt important–. A més a més, s’està fent un gran esforç per equipar els passadissos del centre amb papereres de reciclatge de diferents tipus.

Mentre no arriba la propera activitat del mes de març, les jornades de tema del centre, esperem que la conscienciació sigui general entre els professors i els alumnes.

Comments are closed.