maig 9, 2016
Centre Andorra Sostenible

Jornada de neteja Clean Up Day amb les escoles verdes

Aquest divendres 6 de maig s’ha celebrat simultàniament a Andorra la Vella i Encamp una nova edició de la jornada de neteja Clean Up Day que té lloc de manera conjunta a tot Europa durant tres dies i consisteix en l’organització de jornades voluntàries de neteja d’espais públics. L’acció va néixer amb la voluntat d’aglutinar les campanyes que des de feia anys ja es duien a terme en molts llocs del continent, amb la intenció d’implicar-hi i arribar a un nombre més gran de ciutadans. Si bé a Andorra des de fa anys s’han anat organitzant diverses jornades de neteja col·lectiva i voluntària de l’entorn, aquest és el segon cop que se celebra la jornada de manera coordinada amb la resta de països europeus.

Així, a l’entorn de la Margineda un centenar d’alumnes i professors de l’Escola Andorrana de Batxillerat i el Colegio Español María Moliner han portat a terme la neteja col·laborativa dels espais exteriors que comparteixen totes dues escoles i tota la zona d’influència del camí del Rec. Durant dues hores els alumnes, distribuïts en grups i equipats amb guants de protecció, han recollit una trentena de bosses de residus, principalment envasos (brics, llaunes) i embolcalls de plàstic, però també ampolles de vidre, burilles de tabac així com ferralla i altres residus voluminosos. Un cop acabada l’activitat s’han col·locat dos rètols commemoratius de l’acció de neteja per sensibilitzar de la importància de gestionar correctament els residus i evitar que acabin escampats a la natura.

margineda

Alhora, a Encamp, una quarantena d’alumnes i mestres de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp han portat a terme una acció de neteja voluntària de la zona del Prat de la Salt; amb l’ajuda del Comú d’Encamp han pogut retirar una bona quantitat de residus, en total 70 kg de vidre, 10 kg de ferralla, 3 kg de fusta, 82 kg de plàstics i 22 kg de pneumàtics.

encamp

Comments are closed.