nov. 20, 2012
Centre Andorra Sostenible

Jornada Escola Verda dins dels Actes de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2012

prevenció

Dimarts 20 de novembre l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Ordino va acollir la primera Jornada Escola Verda dins dels actes programats amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2012.

El matí es va iniciar amb unes xerrades on els alumnes de van poder escoltar diferents iniciatives relacionades amb la prevenció de residus. En primer lloc va intervenir la directora de l’Associació Carisma de la Massana, l’Halina Berthelsen, qui va explicar als 120 escolars i 15 docents assistents a la jornada la tasca que fa la seva associació sense ànim de lucre per recuperar i reutilitzar objectes en desús i retornar els guanys de la seva venda en obres benèfiques. En segon lloc, també van poder sentir iniciatives sobre bones pràctiques en la cuina i l’alimentació a l’escola; per una part, en Michel Bailocq va explicar la seva feina en la cooperativa Opció cuina per evitar el malbaratament alimentari i per potenciar l’alimentació sana a les escoles, mentre que la Umbe, la cuinera de l’Escola, va explicar com planifiquen els menjars i les solucions que l’equip de restauració aplica per ser més sostenibles.

Després de les xerrades vam poder gaudir d’un esmorzar de consum responsable amb coca i sucs ecològics servits amb els gots reutilitzables del Centre Andorra Sostenible.

La jornada es va tancar amb un debat obert animat pels tècnics del Centre Andorra Sostenible on a més dels propis alumnes i professors de l’Escola  Andorrana de Segona Ensenyança d’Ordino van participar alumnes convidats de la comissió Escola Verda de l’Escola Andorrana de Maternal i Primera ensenyança de la Massana, tècnics ambientals tant del Departament de Medi Ambient com del Comú d’Ordino.

Comments are closed.