Documents

 

Informació bàsica del projecte Escola Verda

Guia per ser escola verda (pdf, 2,82 Mb). Publicació per conèixer els aspectes més rellevants del projecte Escola Verda (orígen, objectius, organització, quins són els passos i procediments que cal seguir per ser escola verda, etc.), destinada a tots aquells que ho vulguin i en especial els membres de la comunitat educativa.

Documentació del projecte

El projecte Escola verda té associada una sèrie de documentació referida a cadascuna de les seves fases que tots els centres participants han d’elaborar.  i que serveix com a registre escrit de la planificació, les accions i les activitats portades a terme i els avenços de l’escola curs rere curs. Aquests documents són:

La diagnosi ambiental a l’escola (pdf, 2,68 Mb)

El pla estratègic (pdf, 2,13 Mb)

El pla d’acció (pdf, 2,09 Mb)

Per facilitar la feina de realització d’aquesta documentació es disposen d’uns formularis model

Formulari diagnosi ambiental (pdf, 1,2 Mb)

Formulari pla estratègic (pdf, 379 Kb)

Formulari pla d’acció (pdf, 244 Kb)

Formulari memòria d’avaluació del pla d’acció (pdf, 445 Kb)

Monografies Escola Verda

Els processos participatius (pdf, 840 Kb). Publicació on hi trobareu eines pràctiques i propostes per dinamitzar la participació als centres educatius i, especialment, en les activitats associades al projecte escola verda.

La cuina escolar sostenible (pdf, 3,37 Mb). Publicació on hi trobareu un recull de consells i bones pràctiques per planificar i portar a terme un servei de restauració col·lectiva més responsable amb els criteris de sostenibilitat.

Sala de mestres sostenible (pdf, 4,04 Mb). Guia  pensada com a eina per millorar la sostenibilitat de les sales de professors a partir de consells i alternatives per ambientalitzar l’entorn i la vida diària en aquest espai de l’escola.

Un tast d’escola verda (pdf, 5,03 Mb). Quarta entrega de les monografies dedicada a recollir experiències i propostes per inspirar projectes i activitats en matèria de medi ambient i sostenibilitat als centres educatius, siguin escola verda o no. A les activitats ja consolidades a Andorra s’afegeix una pluja d’idees amb noves accions.

El soroll a l’escola (pdf, 4,29 Mb). Guia sintètica i orientativa destinada a treballar la problemàtica del soroll als centres educatius. Inclou elements de discussió sobre què s’entén per una escola sorollosa, una bateria de consells i bones pràctiques per reduir el soroll als centres educatius, i una llista de projectes i recursos pedagògics per treballar aquesta temàtica.

 

40px-Yellow_exclamation_markPer visualitzar correctament la documentació del projecte i confeccionar els formularis model, us recomanem fer servir el programari Adobe Reader XI que podeu descarregar seguint aquest enllaç o fent clic a la icona:

 get_adobe_reader

Recursos educatius del Centre Andorra Sostenible

Catàleg de recursos educatius del CAS 2017-2018 (pdf, 2,2 Mb)

Guia de recursos d’educació per a la sostenibilitat 2017-2018 (pdf, 5,9 Mb). Recull d’activitats i recursos educatius en matèria de sostenibilitat que estan a disposició dels centres d’ensenyament d’Andorra.

Calendari escolar 2017-2018 (pdf, 2,4 Mb). Eina per saber quines són les dates assenyalades de celebració de dies mundials o altres  esdeveniments d’interès sobre temes de sostenibilitat (Setmana europea de la prevenció de residus, Setmana europea de la mobilitat, etc.) i alhora facilitar la tasca de programació del curs escolar.

EDUC&

– Fes clic aquí per accedir al MOODLE Educ&. Entorn virtual de docència que el Govern d’Andorra posa a disposició de totes les escoles del país i per extensió a totes les persones que conformen la comunitat educativa.